Tietoa meistä

Suomen Kartingliitto ry on valtakunnallinen, kartingtoimintaa harrastavien yhdistysten ja kerhojen yhdysside. Liitto edistää yleisiä edellytyksiä kartingharrastuksen parantamiseksi sekä raittiiden ja terveiden elämäntapojen omaksumiseksi nuorison keskuudessa. Kartingliitto on ollut turvaamassa erityisesti nuorten kasvatuksellista kartingharrastustoimintaa yhdistys- ja yksilötasolla koulutuksella sekä julkaisuilla. Liitolla ei ole palkattuja toimihenkilöitä eikä toimitiloja. kaikki toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön.

Toimielimen muodostaa 10-jäseninen liittohallitus ja puheenjohtaja. Hallituksen jäsenen toimikausi on kaksi vuotta ja puheenjohtajan yksi vuosi.

Toiminnan rahoittaminen perustuu seurojen jäsenmaksuihin ja julkaisutoiminnan tuloihin. Liiton jäsenmaksu on tänä vuonna 120 €/seura. Suomen Karting Liitto toimittaa jäsenseuroilleen tiedotteita säännöllisesti. Näissä voi julkaista myös seurojen omaa valtakunnallisesti kiinnostavaa aineistoa.

Tuki ja palkitseminen
Liitto valitsee vuosittain jäsenseurojensa järjestämistä pienten luokkien kansallisista kilpailuista mestaruussarjan. Muiden luokkien tulokset lasketaan SM-, SJM- ja CUP- sijoitusten perusteella. Palkittavat kuljettajat saavat mestaruusmitalit ja voittajat kiertopalkinnot stipendein.

Koulutus ja valmennus
Suomen Kartingliitto järjestää vuosittain yhdessä jäsenseurojensa kanssa koulutusta ja valmennusta kaikenikäisille kuljettajille.

Kuljettajatoimikunta
Kartingkuljettajatoimikunnan tehtävänä on lajin harrastajien asioiden ajaminen. Tarkoituksena on kuunnella ja koota kentän toiveita ja ajatuksia yhteen valmiiksi mietittyinä. Toimikunta on edistämässä lajin koulutusta, valmennusta ja lajin näkyvyyttä Suomessa. Pyrkimyksenä on lisäksi vaikuttaa kehittävästi kartingin laji- ja kilpailusääntöihin sekä kustannuksiin. Toiminnan keskeisenä tarkoituksena on avoimuus toimielimen ja jäsenistön kesken.

Ympäristöjaos
Suomen Kartingliiton ympäristöjaoksen pyrkimyksenä on auttaa moottoriratoja erilaisissa ympäristölupa-asioissa sekä muissa ympäristöön liittyvissä asioissa. Jaoksen yhteyshenkilöinä toimii Matti Salminen.


Aloita nyt opas päivitetty 1.4.2021

 Uusi ”KARTING – Aloita Nyt” kirja julkaistiin vuonna 2017 ilmaisena nettiversiona. Kirjaa on päivitetty viimeksi vuonna 2021. Opas löytyy Karting - Aloita nyt linkin kautta.


Tiedotteet, jäsenseurat ja muuta kartingiin liittyvää löytyy liiton kotisivuilta www.kartingliitto.com. Sähköpostiosoite on info@kartingliitto.com.
Suomen Karting Liitto auttaa uusia harrastajia löytämään asuinalueeltaan toimivan karting- seuran.

Liitto auttaa uusien mikroautokerhojen perustamisessa ja entisten seurojen karting- toiminnan uudelleen käynnistyksessä. Liitto toimittaa myös kirjallista materiaalia tukemaan tätä toimintaa.
Suomen Karting Liitto toimii yhteistyössä AKK-Motorsportin (AKK) kanssa karting- toiminnan kehittämiseksi. Liitto on AKK:n kannatusjäsen.